Jumaat, 20 Julai 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Assalamualaikum!

Akhirnya ramadhan datang lagi ^_^
2 @ 3 hari lepas dah dengar bunyi mercun and bunga api, lagi lah menambahkan spirit nak puasa....
Hope you have the feeling too!
But it's not only about the mercun or bunga api, benda-benda tu tak ada kaitan pun sebenarnya dengan menyambut kedatangan bulan yang mulia dalam islam ni. Yang penting kita kene bersedia dari segi rohani dan jasmani. Jangan menfitnah, mengumpat, berbohong dan semua2 yang tak baik. Saya ada terbaca di satu laman web, kawal diri daripada mendengar perkara-perkara hiburan. Sebagai contoh, kurangkan dengar lagu & tengok tv. Kurangkan dengar lagu?? K, saya akan cuba... Korang pun sama jugak tau ^_^

SELAMAT BERPUASA!




Mainlah mercun sepuas hati, dan susahkan mak ayah korang k! *sila terbalikkan ayat tersebut
Have a nice day!

2 ulasan:

Blog4u berkata...

li ko nyer assigment kate solar ad pd ko x?

ili berkata...

ade~