Jumaat, 17 Ogos 2012

Persiapan Raya 2012 (part-2)

Assalamualaikum!

Actually, what I'm going to tell is about what my family and I do before Eid, bukannye persiapan (such as kemas, shopping atau buat kuih).

1) Jom! Main Bunga Api!
            Nak main mercun, bahaya..*tak berani sebenarnye, seumur hidup cuma main mercun pop!pop! je.. muehehehe...  Jadi sambil-saambil temankan Aliff dengan Arina main bunga api, saya pun tumpang 3  4 kaki. Teringat pulak zaman sekolah rendah, lari-lari + kejar-kejar pastu rebut-rebut bunga api .Bila bunga api dah habis main bakar-bakar sate pulak (sate disini bermaksud daun kering yang dicucuk pada kayu) .

    Disebabkan oleh masalah teknikal, tak dapat nak ambil gambar time budak-budak ni main bunga api. 



      Main-main kat depan rumah jiran sebab dia yg pasang pelita :)

2) Pergi Expo :D
Orang masih tak ramai kerana saya tiba disini pada jam 3.00 petang, puasa2 pulak tu~ memang sejuk *of coz  lah sebaliknya

3) My first 'Ang pau'
Daripada guru matapelajaran sejarah, Cikgu Nurah. Trimekasih cikgu~~

4) Kad raya pertama

From my besties, Amirah a.k.a Ami <3 p="p">

Bukan setakat duit & kad raya, I've got my first bufday present from my dad too, pada hari jumaat minggu lepas (10/8/12). Apa hadiahnya?? I'll show u dalam entry yg akan datang k~

Have a nice day!

Tiada ulasan: