Rabu, 22 Ogos 2012

Piano version!

Assalamualaikum!

Raya keempat saya duduk rumah je, jadi bagi mengisi masa lapang, saya pun stroll (nak troll pun boley) around youtube.

Layan lagu-lagu fav saya versi piano, awesome jugak~
-What makes you beutiful (awesome)
-One Thing (awesome)
-A thousand years (awesome)
-Marry you (pretty cool)

*Fine, saya out-dated, semua tu lagu dah 6++ bulan lepas~ Semua lagu omputih? Mana ade lagu2 indo atau malay versi piano. Siapa yang nak buat kan~ Banyak lagu fav saya merupakan lagu2 dari indo, walaupun ramai yang kutuk "eh, nape lagu indo banyak sangat? nak meng'indo' kan malaysia ke", tapi pada saya lagu dorang banyak kat tempat kita sebab lagu2 tu ohsem, tidak dinafikan ye. *bukan nak kutuk negara sendiri, tapi ini realiti. Cuma lagu, bende lain mestilah Malaysia lagi best!

Kalau korang frust ke, stress ke, boleh try dengar lagu2 piano vesion ni~
-Yiruma (kiss the rain)
-To love's end -It's a sad song and better if u hear the real one sebab dia macam ade effect suara bunian dan kalau dengar korang akan rasa macam di awang-awangan, bila tiba part yang suara bunian tu pulak, saya selalu imagine macamni:
   Ada sekumpulan duyung dekat dasar tasik, their voices seem that they are in trouble. Mybe they are trapped and can't get out of their place. Sometimes I feel like they are calling me... Help us.. Make us free.. Help, we've suffered a lot... Actually,it's quite menakutkan kalau korang terlalu menghayati suara-suara tu.. So, better korang dapat bezakan antara realiti dengan fantasi.. Tapi, suara tu kadang-kadang macam gembira, dapat suatu kepuasan, like they are now rest in peace and no one can disturb them. Really confusing ~~~
Malam ni saya cuba cari video to love's end full song yang saya tengok hari tu, tapi tak jumpe. Video lain banyak lah tapi tak se'ohsem' video tu okey~


*Suara bunian tu ialah female chorus yang saya tak tahu nak panggil ape.. muehehehe



Have a nice day!

1 ulasan:

Awie Omar berkata...

Salam Syawal. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ada ganjaran untuk pemenang. Harap sudi la sertai kami :)