Jumaat, 28 September 2012

Jamuan Hari Raya 4SPM1 2012

Assalamualaikum! Haccummm! Huh' berhabuknye blog.. Dah dekat seminggu tak update.
Ingatkan nak update citer ni daripada minggu lepas lagi, tapi disebabkan saya tak begitu merajinkan diri, ini lah jadinya.. sekarang baru nak update.

I want to indroduce my classmates. Semua sekali ada 26 orang sahaja. Sikit tak? 20 girls and 6 boys. 7 pengawas, 2 perpustakawan. Fyi, kelas kitaorang ni, nama je kelas depan.. Tapi perangai tak payah ceritalah~ Bikin malu aja deh 
Ketua kelas kitaorang, Khairul Hariz. Sejak form 1 sampai form 4 dia je lah monitor. Penolong, Farah Faezah. Nama manja Ejah. Kelas kitaorang tak ada s/u sebab s/u tak buat kerja ape pun. Then, bendahari kitaorang, Ili Nabilah (eh! tu nama saya) a.k.a Ah Long. Saya bendahari kelas untuk 3 tahun berurut-turut. Osem jugak jadi ceti kelas ni. Semua ke nak cerita? .. Huh' penat. *menaip sambil mata separuh tertutup

So, Sabtu lepas kitaorang ada buat jamuan. Ohsem. Time tu saya dapat praktikkan apa yang saya blaja kat RIMUP. Jamuan berjalan lancar. Then, kiteorang happy. Happy lah jugak.. Tapi ada incident yang buat saya kecewa tapi tak nak citer dulu sebab ngantuk sangat nih'

 Pagi-pagi busy prepare. Kitaorang tak rancang nakbawak bunga telur bagai ni.. Dah mcm kenduri kahwin pule~ Tapi, tak sangka Shahnaz, Hariz dan Fazlee (sume lelaki tau) pakat2 bawak bunga telur dan telur rebus sorang 5 to 7 biji macam tu. And on the way pegi sekolah ada yang pecah. Luckily ada lebih... 


Ejah (penolong) antara tunjang utama jamuan ni.

Shahnaz. Dia full of ideas and of coz termasuk idea yang mengarut.
Saya: Shahnaz, hari sabtu ni birthday cikgu. Kita nak buat apa?
Shahnaz: K, kita bawak pistol, pakai topeng. Pastu kita serang rumah cikgu. Culik suami dengan anak dia.    Kita pakat-pakat lah dengan suami dia skali...bla..bla..bla
Saya: Okey2, aku dah tahu... (yeah! dah tahu akan idea-idea dia yang langsung tak masuk akal)


See... I need Hariz(monitor) kalau nak mintak idea dari Shahnaz sebab Hariz akan bertindak sebagai pen'stabil' kepada idea-idea yang very lah the 'bernasss' nye tu. Dan, tak boleh mintak idea daripada Hariz je sebab nanti 'kau ada idea lain? Bukan yang tu, yang lain. Bukan yang tu jugak, lagi2?'. This is how KAWAN saling MELENGKAPI.



Cikgu-cikgu yang hadir sikit je.. Yang lain busy kat kelas masing-masing (andaian semata yang dibuat oleh Ili Nabilah)

 Amera kawaii~

Jia Ying dan Fara D (dulu ada 4 orang fara dalam kelas so, terpaksa panggil fara + 'D')

Actually, pada hari tu selain daripada jamuan, kitaorang ada objektif lain. Surprise birthday party untuk mama (form teacher kami).




 Hariz dan Shahnaz

Saya dan besties.  Farahin, Wana, Fieqa dan Amirah (yang snap pixca ni)

Happy birthday cikgu~

Hadiah daripada kami sekelas.





Pembahagian kerja.
Ketua: Hariz
Penolong: Ejah
-Makanan: Semua
-Minuman: Ejah and the Gang
-VIP table (tak VIP mana pun sebenarnye): Ili Nabilah dan Maizatul
-Penyambut tetamu/pelayan: Ejah, Ili Nabilah, Maizatul, Shahnaz, Palee, Hariz
-Goodies: Wana and the Gang
-Hadiah: Lailatul
-Kad: Shahnaz
-Pengacara majlis/bacaan doa/ucapan: Shahnaz/ Palee/Hariz
-Katering: Cikgu tempah ayah Hadi
-Penyediaan tempat: Pelajar-pelajar lelaki
-kek: Yanie
dan banyak lagi lah.. dah tak larat nak tulis lagi'

One more thing, sebagai bendahari, seriously letih nak mintak diaorang bayar duit kelas untuk jamuan ni. "Lari! Ili datang!" reaksi diaorang bila nampak ceti kelas ni bawak list nama dan pen. K, fine korang =,='
Have a nice day!

2 ulasan:

hnahdy berkata...

fuyoo... kek tingkat

IliNabilah berkata...

haha.. kebetulan budget tahun ni banyak lebih~