Sabtu, 10 November 2012

First Day Cuti 10/11/12

Assalamualaikum! Olla!
Akhirnye, cuti akhir tahun tiba jua^^ Lalallala.. nikmatilah cuti seminggu ni habis-habisan. Lepas ni... sob.. sob.. sob tuisyen add math pun bermula.. Uwarhh!

Hakhak.. sebenarnye saya happy go lucky yeahha nak pergi tuisyen, kalau x cutti-frutti akan jadi bosan tahap infiniti kuasa 27! Tido--> makan --> tengok tv --> online fb --> tido --> makan --> tengok tv and bla bla bla semua benda akan  berulang-ulang macam tu je, tau-tau cuti dah habis.. The end. Tamatlah cerita untuk tahun tersebut. Adoyaii bosan..

Kesimpulannya: Saya Suka Tuisyen Sangat-sangat (ada bau tak? bau ayat tak berapa ikhlas? huhhu.. tak ada kan? Gud gud^^)

Hari pertama cuti (10/11/12) : Pagi-pagi lepas sembahyang subuh terus menjejak kasih yang lama terputus, menggeledah segenap ruang bilik mencari barang-barang kesayangan yang di barang'tiri'kan oleh IN.
Alhamdulillah.. jumpa jugak water/poster colour walaupun bukan Buncho, tapi bolehlah buat melepas gian mewarna pagi-pagi ni.

Apa gunanya syurga tanpa bidadari, apa gunanya cincin kalau tak ada jari, apa gunanya sampan tanpa pendayung, apa guna.. bla bla bla.. *stop^^ termengarut sudah.. Sebenarnya saya nak cakap, tak guna ada cat kalau tak ada berus. (Persamaan di atas langsung tak ada kaitan bahkan amatlah mengarut)

Semua berus kala dah pun melesapkan diri masing-masing, menghilang entah kemana. Time tu IN dah lemah semangat macam mana nak buat lukisan kalau tak ada berus. Nasib baik otak belum lemau. Tiba-tiba teringat girls stuff yang saya beli ntah tahun bila. Alat makeup amende ntah, main beli sebab bentuk die macam berus, yeah~ berus yang comel. Ada kaler pink lagi. Then, cepat-cepat bukak laci dan keluarkan bende-bende comel tu, rasa sayang pulak nak guna~ Alahai..

Masalah lain yang timbul ialah, kertas lukisan kat rumah dah habis, terpaksa berkarya atas kertas A4 je.
Semua hilang, memang menjejak kasih betul.

Tak plan nak lukis apa, main bubuh je warna  biru kat atas kertas, pastu putih, pastu pink, then kuning, next oren, after that hijau. Jadi funfair kertas A4 tu, colourful habis! Mula-mula imagine nak lukis pokok, lama den tak buat pokok, kan dah lupa. Daripada lukisan nature jadi abstrak. Ni lah padahnya kalau tak rancang betul-betul sebelum melukis.

Rindu warna-warni water colour~ Miss u like crazy sayang^^

 Ni la girls stuff tu. Apa sebenarnya funtion bende ni? (malu nak tanya soalan ni sebenarnye huhhu)

Sediakan payung sebelum hujan^^ Nasib baik awak ada kalau tak, memang meraung-raung saya pagi tu wahai berus-berus mini^^


Lukisan yang saya hasilkan pada hari ini adalah sangat hodoh lagi tak lawo, nak upload pun malu. Muehehehe

Hari ni  Iwan sunat^^ kesian~ Rasa beruntung jadi perempuan, sunat masa kecik.. Lalalalala
Have a nice day!

11 ulasan:

arif othman berkata...

alat make up ko gne wt kaler,,,teruk2...

~~try ko nganjing seafood yg sedap2 belaka at adek ko yg dah sunat ue,,

IliNabilah berkata...

drpd tebiar je, at least die berbakti jgk

no3.. kakak yg 'baik' akan sumbat die dgn seafood biar gtl2.. haha

arif othman berkata...

haha,,yolarh,, cehh ,,,aq suruh nunjuk2 jek,,ukan sumbat terus,,seksa nanti woo

IliNabilah berkata...

sunat skali je seumur hidup, biar semua dirasa
hak3

arif othman berkata...

cehh,,mentang2 ko x merase,,,haha,,, tp x pe.. adek ko kan.. ko berkuasa atas hak2 yg berikut... hahah.... blog list bru eee

IliNabilah berkata...

aq x sekejam tu^^

baru? xde la, aq x tuka pape

arif othman berkata...

cehh,, ko x kejam,, ko gurau ke ape,hahah

ye jer,, mcmm len je

IliNabilah berkata...

hahhha.. cantek ayat

iye, bende tu mmg tuka2.. entry paling baru akan paling atas

arif othman berkata...

ayat aq mmg cantik..hahah,,, mmg la ..entry baru mmg atas,, haish
lily...lily

IliNabilah berkata...

hahha, ingatkn arip x tau

so, xde yg lainnye la, sme je

arif othman berkata...

cehh,,,x kan arif x taw.. lily2