Sabtu, 2 Februari 2013

Sambutan Maulidur Rasul SMK Dato' Sulaiman 2013, 5 Karisma

Assalamualaikum! Hello reader(s)!
Pada hari Jumaat lepas, satu majlis sambutan maulidur rasul telah diadakan di sekolah saya~
3 hari siapkan sepanduk dan akhirnya siap jugak! Suka meyh, sepanduk kali ni lebih cantik daripada tahun lepas (only in my opinion). Dan saya amat menghargai detik-detik suka duka kita buat sepanduk wahai warga 5 Karisma~ Dan terima kasih diucapkan kepada cikgu Norleha atas bimbingan dan sumbangan cikgu.  Arigato (jepun), gomawo (korea), selamat (filipina) nandre, xie xie.. Apa lagi eh? Itu je yang saya tahu ^_^


First Day: Isnin 
 Pemilihan warna sepanduk~

Menunggu kedatangan Mai untuk menulis khat. Hahha, kitaorang berani buat garisan je.


Second Day: Rabu
~Perbincangan yang serius~
Masa untuk warnakan latar belakang!


Third Day: Khamis
Mai, paling banyak sumbangan pada sepanduk. Semua tulisan khat Mai yang buat ^_^


Sambutan Maulidur Rasul: Jumaat

Pagi tu toilet komfem penuh. Masing-masing sibuk betulkan kain batik almaklumlah purata pelajar perampuan 5 Karisma hanya memakai kain batik sekali setahun iaitu sewaktu perarakan Maulidur Rasul. 
#Diingatkan disini tiada Gadis Melayu Terakhir.. Nyahaha

Persiapan last minit. Siapkan signboard bersama Lai yang comel ^_^



Fyi, entah macam mana boleh ade chemistry satu sekolah hari tu. Perarakan form 1(not sure), 2, 3, 5 dan 6 bawah bertemakan ungu. Owesome!
Ili Nabilah
Dulcinea's newest pixca! Amira, pandang mana tu? Owh okeyh, bendera yang Shahnaz buat cantik sangat sampai tak nak pandang kamera. #Mati eden kalau Amira baca :P Hakhakhak 

Sebenarnya, dalam pertandingan perarakan+sepanduk, kami (form 5) erk.. nak cakap pun susah. Senang cerita kitaorang kalah (==' malu je kalah dengan junior). Memang patut pun kalah, purdah diaorang yang bergemerlapan dari jauh tu memang menenggelamkan kitaorang. Hak3 
Menang kalah tak kesah, yang penting happy ^_^


Tokoh pelajar perempuan, Maizatul Azwa. Congrats Mai!

Have a nice day!

Tiada ulasan: