Ahad, 24 Januari 2016

Midnight Monday Story.

Assalamualaikum!  (Entry kali ini mengandungi istilah(tetang penyakit) yang tidak sesuai untuk dibaca jika anda sedang makan)

Hello. It's me. Duduk depan laptop dengan sekotak air susu melon dan sebungkus jajan yang dah lama terbuka tapi tak makan2 pun. Suhu -12°c kat luar. Sejuk bangett ya ampun deh buk. Tiba2 nak bersinetron bawang putih bawang merah dan tiba2 jugak teringat kat ibuk peri. Nak ibuk peri jugak, macam thinkerbell! Oke cuaca sejuk. Pada saya ada 2 benda best waktu musim sejuk, satu waktu salji turun pemandangan lawa subhanallah. Dan kedua, sebab baju yang menutup aurat dan nampak macam model je semua orang pakai coat lawa2 tu. Okey 2 tu je. Saya tak berapa tahan cuaca sejuk dan amat merindui malaysia. Hehe. Dan ditakdirkan pada cuaca sejuk ekstrem ni saya terkena chickenpox. Maka terperap je la kat rumah. Cuma tengok perubahan warna langit kat tingkap yang bertutup kat rumah, menandakan pertukaran hari. Begitu sadis.



I think it was a nightmare for having chickenpox at the age of twenty. Haha. Just how can I get rid of those scattered things off my face. At first I was very scared and I even cried but now things are just getting funny everytime I look in the mirror, I laugh at myself and, yeah I got those temporary pimples! Counting it one by one for almost everyday and then every morning, 'dear chickenpox did you just bring your friends come? Owh yes welcome! I'm glad we got new members. Please make yourself at home' and give them a warm smile because I can do nothing to stop them from popping out. So, just enjoy this temporary(i really hope so) and awkward moment!

Bila tak berapa sihat dan tak berada kat rumah sendiri akan muncul satu perasaan insecure. Lain dengan perasaan bila sakit kat rumah, ada mama dengan ayah kat sebelah nak sakit mcm mana pun macam sakit jela nanti lagi mama dengan ayah lagi jaga. Dasar anak sulong si attention seeker. Haha. Walaupun kalau sakit tak la mama dengan ayah tengok 24jam, tiap2 hari makan bubur dengan bersuap lagi memang tak. Hehe. Tapi setidaknya kalau panas sangat mama tuam dengan tuala ke letak coolfever ke. Kalau mama tak buat apa2 pun, cuma nampak mama tidur kat sebelah pun rasa aman tenteram je. Mungkin ni antara hikmahnya Ili Nabilah. Kalau tak selama ni bila tiba bab makanan baru nak ingat mama ayah. Saat2 macam ni buat rasa tu makin kuat rupanya. Rasa rindu. Ok fine nak balik sekarang *capai bagasi* haha

So here I am, Dapat seminggu lebih cuti tapi saya nak, ingin dan mahu yang teramat nak pergi kelas. Because this week will be our last regular class before our exam start next week and the end! Bye bye SNU. Bye bye all my beloved 선생님(cikgu). Jap jap macam awal sangat nak say good bye. K k tu nanti dulu. Jauh lagi perjalanan.


Next is ucapan penghargaan ala-ala AJL. Firstly, terima kasih ditujukan kepada kawan2 Fina n Aina yang teman pergi hospital, Ilmi yang belikan buah air madu. Dan kawan2 lain yang share tips n pantang larang, and wish cepat sembuh n so on terima kasih iolls terharu. Terima kasih yang tak terhingga juga kepada 김 선생님 (Teacher Kim) yang tolong dengan urusan hospital dan bagi duit teksi(i cannot, terharu) dan 함 선생님 (Teacher Ham) yang selalu tanya khabar lepas tu bagi jajan dan 선생님2 lain juga. Dan semestinya kepada mama ayah yang doakan dari jauh!

That's all for now. Hamba memgundur diri..

Sebenarnya saya nak letak tajuk macam 'me and chickenpox' atau 'story of chickenpox girl' haha tapi takut orang tengah makan terbaca pastu hilang selera.


Have a nice day!

4 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Oh siannyaaa.. sakitnya ya ampunn (mungkin sebab Cik kena time dah tua.. jd sakitnya mmg teramat masa tu sampai terpaksa bertilamkan daun kari - tah petua apa). Make sure jgn usik menda tu sampai dia kering and tanggal sendiri nt dia tinggalkan parut yg dlm. Take care & get well soon.

IliNabilah berkata...

tengkiu cik. ni pun kalau boleh nak jaga tangan supaya diam2 je~ Daun kari? betul ke? hehehe.

Mat Som berkata...

Tkasih Adik Fina, Aina, Ilmi
Dan teman2 Ili yg menjengoknya
Selalu
Tkasih semua
jagakan Ili utk kami

Mat Som berkata...

Tkasih Adik Fina, Aina, Ilmi
Dan teman2 Ili yg menjengoknya
Selalu
Tkasih semua
jagakan Ili utk kami