Isnin, 21 Mac 2016

Seoul International Marathon 2016

Assalamualaikum!


Hai! 20 Mac lepas akak pergi event Seoul International Marathon, yang merupakan antara acara tahunan yang diadakan di Seoul. Mendapat sambutan hangat dengan purata 20,000 orang datang setiap tahun untuk join marathon ni. Ada 2 course disediakan, full course(42.195km) dan 10km course. Untuk full course, marathon start dari Gwanghamun Plaza dan berakhir di Olympic Stadium manakala untuk 10km course bermula dari Tteoksom Park dan berakhir di Olympic Stadium juga.

Akak pun hairan kenapa akak ada kat tempat macam ni sedangkan marathon ni belum wujud dalam kamus hidup akak, macam kalau mention je marathon akak terus buat2 pengsan. Oke tipu. Yang pasti kali ni pun akak masih belum join marathon, cuma hadir sebagai penyokong tetap team KAMSA15, batchmates akak seramai 9 orang yang join marathon ni ^_^

Kawan2 akak join 10km course, dan pagi tu kami berkumpul kat Tteoksom Park pada pukul 9.30pagi. Sampai2 je kat Tteoksom Park ni akak macam terkejut sebab ada lautan manusia depan akak. Hhihi tiba2 macam rasa awesome sorang2 sebab akak jarang jumpa lautan manusia macam ni. 

Warming up sama2 sebelum start marathon.

Starting track larian sebelah Han River~



So here we are, as the competition started, we(me and ila) joined these korean ambik gambar dari tepi.



Beutiful Kamsa15 ladies uolls. Dari kiri, Afrina Kiasatina(my roomate my hubby lulz), Shee Sin dan June.

Ivanson Segal, holding Jeju mineral water bottle and snickers chocolate in his pocket. And I guess that was Ila's hand holding a packet of glucose. Ila acted like our manager that day~

Warming up!

This is how we should do, warming up gorgeously..  ㅋㅋㅋ

Akak(paling kiri) dan Ila (paling kanan) datang support gugurl tengah Khaireen n Fina.


Lautan ni yg buat akak rasa kecik 'walaupun physically, akak memang tak tinggi'

Abang photographer.

Abang abang dan abang photographer. 

Disebabkan akak tak mampu nak follow diaorang, lepas diaorang start lari akak pun lari ke tempat lain. Akak dan ila balik Konkuk(rumah ila) tapi sebelum tu kitaorang singgah kejap Lotte Mall untuk cari kasut tennis ila tapi tak dapat dan ended up beli jajan. Haha.

So this is my weekend story. That's all for now. Bye bye and assalamualaikum...

 Tag: Ili Nabilah Mat Som, Afrina Kiasatina, Ila Fadzilah Abdul Ghani, Ivanson Segal, Marathon. Tteoksom Park. 

Have a nice day!

Tiada ulasan: