Rabu, 20 April 2016

Exam.

Assalamualaikum!

Exam week~ 
(abaikan mangkuk yg comot tu >_<) Bulttak yg timbul isu. Alhamdulillah yang ni selamat dimakan~ Tengah2 mata kuyu je nak study pekena benda ni terus terembes segala adrenalin, rasa nak lari keliling padang, atau mungkin sepanjang Han River. ㅋㅋ

Waktu exam macam ni, mesti sometimes stress, 'sometimes' sangat. Haha. Ditambah dengan tengok student korean yang gigih study. Gigih sangat, sangat. Kadang terbayang diaorang recharge tenaga dengan cara tukar bateri, ataupun connect dengan charger, sebab diaorang macam sentiasa boleh fokus, Entah la nak....

Daripada buku Muhammad Al-Fatih oleh Felix Y.Siauw, 
Wasiat Khalifah Umar bin khatab ketika menghantar Abi Waqqash ke parsi: ''Sesungguhnya kita hanya ditolong kerana kemaksiatan musuh2 kita kepada Allah. Jika kita juga sama melakukan maksiat maka mereka adalah lebih utama daripada kita dalam hal kekuatan. Jika kita tidak mengalahkan mereka dengan ketaatan kita, mereka akan mengalahkan kita dengan kekuatan mereka''.


Pejam celik pejam celik kejap lagi je nak balik rumah~ counting days~~~ 

Have a nice day!

2 ulasan:

Mat Som berkata...

Panorama universiti tu cantik

IliNabilah berkata...

Warna daun dia segar, baru tumbuh. Waktu musim sejuk dia gugur